בואו נדבר על המטבח שלכם
בואו נדבר על המטבח שלכם...
מזמן המטבח שלנו הפך להיות מרכז הבית לטוב או לרע.
טוב כי במטבח קורה הכל: ההכנות, הבישולים, הריחות, הטעמים, האמוציות, החשקים, שיחות הנפש, הריבים, הצעקות, לב פועם כאשר אליו מובילים כל הורידים, הנימים כבר אמרתי?
לרע, כי לפעמים אנחנו שוכחים לצאת ממנו נסחפים, לכן הוא צריך להיות מתוכנן נכון בדיוק בשבילכם.
לפני שנתחיל לתכנן את המטבח שלנו אנחנו צריכים לדייק ולכן הכנתי לכם סט שאלות מנחה עם מידע חיוני לפני שאתם ניגשים לחברת מטבחים או נגר.
הבית והמטבח שלכם צריכים לשקף את האופי שלכם.
משפחה אחת אוכלת במטבח, הילדים עושים שיעורים, משחקים בלפטופ, אחד אוהב לאפות והשני רק לחמם אוכל.
אל תעתיקו את המטבח מהמגזין או מהשכנים, התכנון שלכם הוא אישי ומדויק למשפחה שלכם ומותאם לצורה שאתם מתנהלים בבית ובמטבח במיוחד.
האם אתם בשלנים? מבשלים יחד או רק אחד?
אם אתם אוהבים לבשל יחד, או שפשוט שכרתם סו שף (הלוואי), חשוב לתכנן משטחים גדולים לעבודה משותפת, שיהיו פרקטיים ושלא תיתקלו האחד בשני כשאחד חותך, השנייה מוציאה משהו מהמקרר והשלישי עומד על יד הכיריים לכולם צריך להיות מקום לתפקד במטבח.
אוכלים במטבח? ארוחות משפחתיות או שכל אחד אוכל לבד?
כל משפחה וההתנהלות שלה, כשהארוחות משפחתיות יחד והילדים קטנים הייתי מציעה לתכנן את משטח האכילה נמוך מהאי בגובה שולחן ולא בגובה חצי או בר מלא על מנת שיהיה נוח לילדים לעלות ולרדת מהכיסאות ולאכול בצורה נוחה.
האם רצוי לחבר את פינת האוכל כחלק מהמטבח?
במידה ויש לנו מקום לאי גדול כאשר חלק ממנו יכול לשמש כפינת האוכל היומית אני ממליצה על כך, בצורה כזו כולם יכולים מעורבים בהכנת האוכל.
פינת האוכל חייבת להיות קרובה ונגישה לארוחות יומיומיות.
איזה צבעים הכי עושים לכם את זה?
חשוב לבחור צבעים פרקטיים שיעוררו את ההשראה לבשל ולהוציא מהמטבח את המטעמים הכי טובים שלכם.
מטבח לבן? שחור? אולי ירוק פיסטוק? משולב עם עץ? עם צבעים עזים?
לכל משפחה הטעמים שלה ואל נשכח שהמטבח הוא חלק בלתי נפרד משאר הבית וקרוב מאוד לסלון או פתוח אליו לחלוטין וצריך להתאים ולהתכתב עם מה שקורה מסביבו.
בבקשה, אל תיכנעו לטרנדים ולכו אחרי מה שליבכם אומר לכם וישרת אתכם לאורך שנים רבות כי בינינו, מטבח לא מחליפים כל 5 שנים, הממוצע הוא אחת ל- 15 שנה.

